До суду направлять справу силовика, підозрюваного в побитті активіста

 УНН

Слідчі Державного бюро розслідувань планують наступного тижня скерувати обвинувальний акт щодо працівника правоохоронного органу за дії біля райвідділку у Києві 9 лютого до суду для його подальшого розгляду. Про це у четвер під час брифінгу заявив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба

“В цьому кримінальному провадженні (щодо дій правоохоронців під час затримання молодиків біля райвідділку у Києві 9 лютого — ред.) слідчі оперативно відреагували на інформацію, яка з’явилась у цей же день в інтернеті і набула широкого розповсюдження, і ми прийняли участь в огляді місця події одразу після подій, які викликали обурення громадськості”, — зазначив Труба.

З його слів, слідчі ДБР негайно провели необхідну кількість слідчих дій і оголосили про підозру одному з працівників правоохоронного органу.

“На цей час досудове розслідування практично завершене. Ми плануємо на наступний тиждень обвинувальний акт скерувати до суду для його подальшого розгляду”, — зазначив директор ДБР.

Нагадаємо, правоохоронці затримали у Києві групу осіб - близько 40 людей, деяких зі зброєю, - при спробі штурму управління поліції, у результаті інциденту трьох поліцейських доставляли у лікарню. Відкрито три кримінальні провадження.

Це сталося після того, як із Контрактової площі до управління поліції доставили групу осіб, яких затримали на одній з акцій з зеленкою, ножами, газовими балончиками та пістолетом.

Згодом активістів, яких затримала поліція, відпустили.

За фактом дій правоохоронців під час затримання молодиків біля райвідділку у Києві розпочалося службове розслідування.

Крім того, після інциденту з побиттям активістів біля приміщення Подільського управління поліції ГУ Нацполіції у Києві відомості про скоєння працівниками правоохоронних органів кримінального правопорушення - перевищення влади або службових повноважень - внесли до ЄРДР. Було сформовано слідчу групу із працівників ДБР.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення