До українського кордону росіяни стягують "Гради"

В районі Горлівки російсько-терористичні війська вели артилерійські обстріли опорних пунктів сил АТО як на передньому краї , так і в тактичному тилу (фіксувалося кілька ударів схід Нелеповки). Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук

2 одиниці танків окупантів з приватного сектора Старомихайловки «відпрацювали» на північно-східних окраїнах Красногорівки, потім відійшли вглиб своїх позицій під прикриттям мінометного вогню і вогню великокаліберних кулеметів. Потім на даній ділянці бойовики здійснили масований вогневої наліт з 122-мм артилерії (2 вогневих підрозділів: 6-гарматні батареї, всього 12 гармат, одна з них - батарея гаубиць Д-30, друга - САУ 2С1 «Гвоздика»). Вогонь вівся з рознесених позицій. Окремі удари фіксувалися за Красногоровкой в бік Гострого, в районі повітряного ствола шахти південніше Красногорівки, у північній та північно-східній частині селища. Частина снарядів лягла на північній околиці Мар'їнки (у поля за шпиталем і інтернатом).

Короткі вогневі нальоти з 122-мм артилерії з боку противника відзначалися південний схід Талаковки (південніше Ломакино), в районі Лебединського і Водяного.

Кілька БМП-1 терористів відзначалися південніше Докучаєвська (декілька прицільних пострілів з замаскованої позиції з передовим опорних пунктів сил АТО).

Удари з 122-мм артилерії - з позицій південніше Ірміно по опорних пунктах українських військ в районі Новозвановки.

На приморському напрямку, північніше Безименного, противник веде перекидання бронетехніки на північний напрям (за добу перекинуто 6 одиниц БМП-2 та 2 одиниц МТ-ЛБ). У посадці між Ленінським і Саханкой зафіксовано три ретельно замаскованих танка бойовиків.

Піхотна група бойовиків, що оперує між Широкіно і Безіменним, висунулася безпосередньо до Широкіно й обладнує на дорозі Е58 новий опорний пункт (в 2-2.5 км від вулиці Радянської в Широкіно).

У Петровський район Донецька противник активно перекидає посилення у вигляді невеликих бронегрупп (по 2-3 од., рідше до 5-і БМП, БТР і МТ-ЛБ з піхотою на броні). Пересування техніки здійснюється в основному в темний час доби. У північній частині Донецька бойовики підсилюють фільтраційні заходи - посилені КПП, на окремих блокпостах з'явилася бронетехніка.

У ряді частин і підрозділів ОК «Донецьк» («1-й АК ДНР») відпрацьовується «раптова перевірка боєготовності». Резервний компонент – 2 батальйонні тактичні групи (БТГр) противника приведені у вищий ступінь бойової готовності і чекають наказу на висування до переднього краю. В танкових підрозділах (зокрема, окремий танковий батальйон «Дизель», танковий батальйон «3-й омсбр 1-го АК ДНР») форсується відновлення (ремонт) техніки, дані підрозділи активно комплектуються особовим складом і технікою, прибуває з Росії. Доукомплектування проводиться «з коліс». Протягом останніх 4-х діб на доукомплектування частин «1-го АК ДНР» надійшли в цілому 22 од. танків та 24 од. ББМ.

У «ЛНР» знову активно поширюються чутки про початок масштабних бойових дій на Донбасі, при цьому поширенням чуток цілеспрямовано займається місцева охранка («МГБ ЛНР»). Згідно з поширюваними чутками, «для відбиття наступу ВСУ» і «подальшого наступу» російсько-терористичних військ в окуповані райони нібито масово вводяться підрозділи і частини регулярних ЗС РФ (зазначається, що через Ізварине з РФ на Донбас вже йдуть колони російських десантників, а в Сорокине (кол. Краснодон) вже розвантажуються мотострілкові підрозділи ЗС РФ). При перевірці ця інформація на даний момент не підтверджується - перегрупування і ротація частин і підрозділів противника в «ЛНР» здійснюється у звичайному режимі, особливих змін в режимі постачання і забезпечення діяльності «2-го АК ЛНР» не спостерігається.

Разом з тим, російське військове командування продовжує перекидання і зосередження в районах РФ біля кордону з Україною додатковs підрозділи, включаючи артилерійські. Так, в район н. п. Можаевка (Тарасівський р-н Ростовської обл., РФ) перекинуто близько 30 од. РСЗВ БМ-21 «Град», р-н н. п. Митякинская (також Тарасівський р-н Ростовської обл.) - 15 одиниц САУ 2С1 «Гвоздика». Артсистеми знаходяться на замаскованих позиціях в лісовій зоні.

У «ДНР» зафіксовано появу цілого ряду знімальних груп російського ТБ (наприклад, готель «Салют» в Єнакієвому (пр. Леніна, 92) заселилася знімальна група російського дезинформационно-пропагандистського телеканалу «Зірка»). Судячи з того, як пильно керівництво бойовиків останнім часом вивчає обстановку в районі Горлівки з частими візитами в даний р-н «представників командування», не виключено, що черговий виток ескалації бойових дій з боку російсько-терористичних військ відбудеться в цьому районі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення