До Землі наближається "отруйна" комета (відео)

 Sputnik France

Комета Atlas стрімко наближається до Землі, і за розрахунками астрономів підлетить на максимально близьку відстань до нашої планети 23 травня - на 117 мільйонів км, а побачити C/2019 Y4 (ATLAS) в нічному небі люди зможуть вже з 1 травня.

Астрономи виявили комету в космосі 28 грудня 2019 року за допомогою програми пошуку потенційно небезпечних для Землі астероїдів Last Alert System (ATLAS), і тоді вона знаходилася майже у 3 астрономічних одиницях від Сонця.

Наприкінці квітня комета Atlas буде перебувати в сузір'ї Camelopardalis (Жираф) і найкраще буде видна одразу після заходу сонця, в західному сутінковому небі. Після травня комета продовжить свій шлях до центру нашої сонячної системи, наближаючись до Сонця (на 38 мільйонів км) - до небесного світила вона підійде 31 травня. Очікується, що комету знову буде видно в червні, після чого повністю зникне з виду.

Вчені оголосили, що в ядрі комети Atlas знаходиться речовина ціан - це безбарвний отруйний газ, оксид вуглецю з азотом.

У величезної комети вже з'явився другий хвіст. Фактично, оцінка довжини хвоста в 1,2 градуса приблизно складає 3,3 мільйони км, розповів метеоролог Підлогу Доріан, передає Perspecta Weather.

Хвости комети - це пил і газ, які висвітлюються сонцем, коли комета наближається. Все це надає об'єкту дуже видовищний вид.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення