Допомагав працівник СБУ: у Києві поліцейські викрадали людей та вимагали гроші (фото)

Київською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно п’яти осіб за фактами бандитизму, викрадення людей, вимагання та розбоїв (ст. 257, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 189 , ч. 4 ст. 187 КК України). Про це повідомляє столична прокуратура.

Розслідуванням встановлено, що до складу банди входили двоє громадян, два діючих працівника Національної поліції України та співробітник Служби безпеки України. Двоє з учасників банди підшукували жертв та передавали інформацію своїм пособникам, які, використовуючи професійні навички та можливості, відслідковували і вивчали спосіб життя потерпілих, викрадали їх з метою вимагання грошових коштів. Викрадених вивозили на орендованих автівках до лісосмуг, погрожували зброєю та фізичною розправою, жорстоко били і вимагали гроші. Серед викрадених були підприємці, які займались ІТ-технологіями.

Викрито три епізоди злочинної діяльності банди. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м. Києві та області.

Примітка: Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення