Дослідження: Українські податки – серед найвищих в Європі

 Голос Америки

В Україні - одні з найвищих податків на підприємства в Європі і найскладніший процес їх сплати. Про це йдеться в дослідженні систем оподаткування в світі аудиторської компанії PWC і Світового банку.

Загальний податковий тягар стандартної української фірми або підприємства - 52.2%. Сюди входять прямі і непрямі податки на всіх рівнях. Щоб їх все виплатити підприємцю необхідно витратити 350 годин, зробивши 5 фінансових операцій. За простотою механізму сплати податків Україна - на 107 місці зі 189-ти країн.

Російське підприємство державі віддає меншу частину свого прибутку - 47% і витрачає на це менше часу - 168 годин на рік.

У США загальна кількість податків на бізнес сягає 43.9%, а на їх сплату треба витратити більше часу, ніж в Росії, - 175 годин.

А ось в Швеції, в якій, на відміну від США, існує безкоштовна освіта, переважно безкоштовні медичні послуги, а також – оплачувальна відпустка по догляду за дитиною, податки вищі, ніж в США, але не на порядок, як думають американці, - 49.1%. Швеція знаходиться на 37 місці за простотою сплати податків.

Найвищі податки на афріканських Коморах - 216%. Вище 100% податки і в Аргентині - 137.4%. Найскладніше заплатити податки в Болівії. Щоб віддати 83.7% своїх прибутків болівійської фірмі треба витратити 1025 годин, здійснивши 42 фінансові операції.

Краще за всіх підприємцям в Об'єднанних Арабських Еміратах. Виплатити їм треба всього 15.9% від прибутку, на що у них в середньому йде 12 годин на рік. А найнижчі податки - в Брунеї. Держава претендує всього лише на 8.7% прибутку брунейський фірми.

Це вже десяте щорічне дослідження податкових систем у світі PWC і Світового банку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення