Доведено негативний вплив дзеркал на смак їжі

 Lenta.ru

Дзеркала в кафе і ресторанах допоможуть людям вибирати більш здорову їжу: коли людина бачить самого себе в процесі поглинання їжі, йому простіше контролювати свою поведінку. До такого висновку прийшли американські психологи, автори статті в журналі Journal of the Association of Consumer Research.

Коротко про дослідження повідомляє Motherboard.

Для перевірки своєї гіпотези попросили 185 студентів вибрати між тістечком і фруктовим салатом, а потім з'їсти ласощі в одній з двох кімнат — з дзеркалами і без. Виявилося, що в оточенні дзеркал тістечко здається не таким смачним. На смак фруктового салату ці об'єкти ніяк не вплинули.

«Погляд на власне відображення говорить людині не тільки про його зовнішний вигляд. Дзеркало дає можливість подивитися на себе об'єктивно оцінити власну поведінку так само, як оцінюються чужі вчинки», — заявив керівник дослідження Ата Джамі (Ata Jami).

Таким чином, дзеркала заохочують людину оцінювати себе у відповідності з прийнятими у суспільстві стандартами. Порушення цих стандартів створює відчуття дискомфорту — що, у випадку експерименту, послабило смакові якості тістечка

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення