Доведеться заплатити 25 млрд грн: як українці розрахуються з Коломойським за "ПриватБанк"

Бізнесмена Ігоря Коломойського підозрюють у намірах довести до банкрутства державне підприємство "Центренерго". Про це написав у своєму Telegram-каналі народний депутат ІХ скликання від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

"Ви ж не думали, що Коломойський просто проковтне перспективу не повертати ПриватБанк. Адже всі, хто його знають - розуміють, що він взяв компенсацію і з відсотками. Мова йде про державне підприємство "Центренерго", на яке влітку 2019 року "зайшов" менеджер олігарха. У 2018 році "Центренерго" отримало прибуток в 1,4 млрд грн. За підсумками ж 2019 році воно вже мало збиток 2,5 млрд грн. Сьогодні фінансове становище компанії ховається, але тільки борги за вугілля перевищують 2 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

За інформацією нардепа, сумарні збитки можна підрахувати тільки дуже приблизно, але вони наближаються до 1 млрд грн на місяць. Також Гончаренко стверджує, що Коломойський "обсадив "Центренерго" схемами з усіх боків".

"Він (Коломойський-ред.) поставляє на "Центренерго" вугілля з Росії. Отримує маржу до 1000 грн на кожній тонні вугілля. Він продає туди природний газ, який істотно дорожче вугілля і який немає ніякого сенсу спалювати на ТЕС маючи вугілля, він також заробляє на кожній тисячі кубів до 1000 грн", - розповів Гончаренко.

На думку депутата, якщо за "ПриватБанк" українці заплатили 155 млрд гривень у вигляді докапіталізації, рятуючи установу від повного банкротства, то за порятунок "Центренерго" доведеться заплатити ще близько 25 млрд гривень.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому так званий "антиколомойський" законопроект №2571-д. Документ уточнює, що екс-власники банків-банкрутів можуть визнати дії держави неправомірними, але не можуть повернути контроль над фінустановами. При цьому вони можуть претендувати на матеріальну компенсацію, але для цього повинні довести свої збитки за допомогою міжнародного аудитора.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення