Доводили строковиків до самогубства: командирів військової частини у Дніпрі викрили у жахливих злочинах

Командування військової частини Національної гвардії у Дніпрі, де 27 січня відбулося масове вбивство, звинуватили у низці серйозних злочинів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова громадської організації "Міжнародний центр допомоги" Сергій Косяк.

За його словами, з ним зв'язалися військовослужбовці даної частини.

"Свідки злочинів командирів частини 3021 НГУ, де стався розстріл військових, готові дати інтерв'ю про злодіяння командування, – написав він. – Сьогодні до мене звернулися хлопці, які служили у військовій частині...".

При цьому він опублікував розповідь військових без змін:

"Є численні випадки неправомірних дій з боку командування нашої частини. Командири доводили строковиків до самогубства, потім приховували факти та навіть отримували підвищення по кар'єрі.

Систематично гнобили "незручних" – давали накази начальникам молодшої ланки, щоб ті налаштовували колектив один проти одного, під страхом, що звільнять, відправлять на губвахту.

Фізична розправа, погрози, психологічний тиск, скалічити життя і здоров'я солдата було нормою. Примусово закривали у психіатричній лікарні, підробляли документи, незаконно звільняли неугодних. І багато іншого відбувалося за колючим дротом цієї частини".

З'явилися дані про загиблих в різні роки хлопців.

Вержаковський Мансур Мансурович (19 років). 16.12.2017 року прийняв присягу. 17.01.2018 року на території охоронюваних складів військової частини 3021 загинув, знаходячись у караулі. Початкова версія слідства про самогубство не підтверджена і спростовується низкою доказів.

Досудове розслідування кримінального провадження триває! Є низка доказів, які свідчать про приховування, знищення та приховання обставин, предметів та речей, які можуть сприяти розкриттю злочину.

Кіба Андрій Андрійович (20 років). 24.04.2019 призваний на службу. 25.05.2019 року прийняв присягу. 12.07.2019 року загинув. Початкова версія слідства про самогубство не підтверджена і спростовується низкою доказів. Досудове розслідування кримінального провадження триває!

Нагадаємо, що близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення