Доводять до смерті: з'ясувалася нова небезпека електронних сигарет

 Обозреватель

Команда вчених Школи громадського здоров'я Гарварда виявила сліди двох мікробних токсинів у картриджах Juul. Майже половина вивчених зразків містили Ендотоксин і Глюкан, які провокують запалення легенів. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в Американському журналі респіраторної і реанімаційної медицини.

Ендотоксин – мікробіотичний агент і компонент зовнішньої клітинної стінки деяких видів бактерій, включаючи кишкову паличку. Однак його рівні були на нижній межі виявлення.

У той же час майже половина з 54 вивчених вченими картриджів містили помітні сліди глюкана. Він є компонентом грибків і може викликати запалення дихальних шляхів на довгостроковій основі.

Сильніше інших смаків виявилися заражені тютюновий і ментоловий. Саме вони залишилися в продажу в США, незважаючи на заборону всіх інших ароматів.

Вчені відзначили, що поки не знають, з якої причини картриджі Juul містять таку кількість глюкана. Співавтор дослідження Девід Крістіану зазначив, що не вірить в те, що цей токсин міг стати причиною хвороби вейперов, що забрала понад 50 життів. При цьому під час попередньої роботи вчені вивчили більшу кількість електронних сигарет і також виявили глюкан у більшості зразків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення