Другий етап блокади Донбасу: як ще зроблять боляче Росії

Штаб блокади торгівлі з окупованими районами Донецької і Луганської областей планує в червні активізувати свої дії, в результаті яких постраждають російські підприємства.

Про це повідомив екс-заступник командира батальйону «Айдар», член штабу блокади Донбасу Валентин Лихоліт.

«Зараз ми торкаємося агресора в економічному плані. Ми вимагаємо, щоб вони припинили фінансувати «республіки». Соромно перед Європою. Ми їх змушуємо, щоб вводили санкції щодо Росії на шкоду власній економіці. Тоді чому продовжуємо з ними торгувати? А вона дійсно йде. І це визнала сама Росія, яка, бачте, не може без наших двигунів, космічної сфери, і так далі. Тому вони намагаються домовитися на найбільшому рівні, щоб українська влада не вводила проти неї санкції », – зазначив Лихоліт.

Член Штабу блокади також уточнив, що час для нового етапу блокади не було вибрано спеціально.

«Це один з етапів, до якого ми готувалися. І коли ми «дозріли», то чому б і не зробити цей крок? Ми ходили до Верховної Ради, спілкувалися з різними фракціями щодо визнання Росії агресором. Нам відповіли – нема на часі. А сьогодні вже йде четвертий рік війни, між іншим. Ми зараз навіть не можемо прийняти законопроект, що «ЛДНР» – це терористичні організації», – зазначив Лихоліт.

Екс-заступник командира батальйону «Айдар» також нагадав, що основна вимога блокадників актуальна – звільнити всіх українських полонених.

«Я розумію, що у Росії є тут бізнес. Також зрозуміло, що це удар по економіці, але у нас тривалий час триває АТО. Тоді назвіть це війною, і все стане на свої місця. Нинішні вимоги – це другий етап. Він торкнеться російських підприємств», – повідомив Лихоліт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення