Другий тур місцевих виборів стане найгарячішим в історії України - експерти

 РБК

Другий тур виборів мерів великих міст України, який може відбудуться 15 листопада, обіцяє бути дуже спекотним. За підсумками голосування 25 жовтня, екзит-пол "дає" перемогу відразу в першому турі лише діючому меру Харкова Геннадію Кернеса, який набрав 59,3% голосів виборців ( але ці дані потребують перевірки)

Чинний мер Києва, кандидат від "Блоку Петра Порошенка" Солідарність" (БПП) Віталій Кличко лідирує на виборах нового столичного градоначальника. Він переміг у першому турі мера Києва з результатом 38,40%. Однак, так як він набрав менше половини голосів виборців, відбудеться другий тур, в якому йому буде протистояти кандидат від "Самопомочі" Сергій Гусовський. Його підтримали 9,2% виборців. Торік Кличко набрав 57%.

В Одесі 47% набрав нинішній мер, кандидат від місцевої партії "Довіряй справах" Геннадій Труханов, який у другому турі буде конкурувати з кандидатом від БПП Олександром Боровиком, радником губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі. У Львові нинішній мер і лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий у другому турі може зустрітися з кандидатом від націоналістичної партії "Свобода" Русланом Кошулинський. На виборах мера Запоріжжя в першому турі впевнено перемагає самовисуванець, головний інженер меткомбінату "Запоріжсталь" Володимир Буряк. Його результат 30,6% більш ніж в 2 рази вище, ніж найближчого переслідувача - кандидата від БПП Миколи Фролова з 14,6% голосів виборців.Експерти не виключають, що Фролова може обійти і вийти в другий тур кандидат від партії "УКРОП" Ярослав Гришин (13,2%).

У Дніпропетровську ситуація хитка: у другий тур виходять кандидат від "УКРОП" Борис Філатов і представник "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул. Тут одні екзит- поли віддають перевагу Вілкулу, інші - Філатову з розривом у майже 10% голосів виборців.

"Дивлячись на розкид в екзит-полах, можу сказати, що другий тур буде найгарячішим туром в історії України", - сказав політичний експерт Андрій Золотарьов виданню "Вести". Політолог Вадим Карасьов прогнозує у другому турі "гойдалки".

"Кернес, Труханів, Садовій - непогані мери. І у них не було серйозних конкурентів. А у Дніпропетровську та Запоріжжі будуть" гойдалки ", немає явних фаворитів", - зазначив Карасьов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення