Другий за тиждень: у Німеччині знову пограбували знаменитий музей

 Обозреватель

У столиці Німеччини Берліні в ніч на суботу, 30 листопада, відбулося пограбування музею Штазі, який розташований у будівлі міністерства державної безпеки НДР.

Злочинці винесли вісім орденів, зокрема, Маркса і Леніна, і коштовності на суму в кілька десятків тисяч євро, повідомило видання ВВС.

Станом на 2 грудня пошуки злодіїв тривають. Відомо, що вони проникли в музей через вікно першого поверху і розбили чотири вітрини.

Грабіжники винесли з музею перлове намисто, золоті обручки, кільця з дорогоцінними каменями і годинник, які були конфісковані Штазі.

Деякі вкрадені ордени коштують по кілька тисяч євро. Однак, як зазначив директор музею Штазі Йерг Дрізельманн, не всі вкрадені експонати були справжніми. Збиток від руйнувань, які викрадачі вчинили, коли увірвалися в музей, перевищує суму краденого.

Повідомляється, що пограбування тривало не більше 15 хвилин. Цілодобової охорони музей не має.

Музей Штазі в Берліні розташовується в будівлі колишньої штаб-квартири цієї спецслужби, яка виконувала функції таємної поліції в НДР.

Після того, як Штазі була розпущена в 1990 році, в її штаб-квартирі виявили безліч цінних речей, вилучених співробітниками Міністерства у затриманих дисидентів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення