ДТП можна було уникнути: названо фатальну помилку Зайцевої

 Обозреватель

Додаткова експертиза у справі смертельної ДТП у Харкові встановила, що Олена Зайцева могла встигнути зупинити свій Lexus до зіткнення із автомобілем Геннадія Дронова.

Водночас якби Дронов почав рух на зелений, а не жовтий сигнал світлофора, зіткнення автомобілів теж можна було уникнути, повідомила на своїй сторінці у Facebook журналістка Тетяна Доцяк.

"Дніпровська експертиза встановила середню швидкість руху Lexusa — 106 км/год. Зайцева, навіть на такій великій швидкості, могла б загальмувати. Коли загорівся "жовтий", вона була на відстані 120 метрів від зіткнення, а гальмівний шлях становив би 90 метрів. Відповідно, якби хотіла загальмувати — зробила б це й аварії не сталося б", — розповіла деталі журналістка.

Вона також зазначила, що досі невідомо, куди зникла кров і сеча для аналізів Зайцевої, взяті одразу після аварії. Також залишається невідомим місцеперебування нарколога Олени Федірко, яка перевіряла наявність опіатів у крові водійки.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року на вул. Сумській у Харкові авто Зайцевої та Дронова зіткнулися, після чого влетіли в 11 пішоходів. У ДТП загинули шестеро осіб.

Зайцева стверджувала, що не перевищувала швидкості, однак експертиза засвідчила, що її Lexus мчав зі швидкістю понад 100 км/год.

У січні 2019-го стало відомо, що у Харкові можуть закрити автошколу, яка видала права Олені Зайцевій.

Також суд відхилив клопотання обвинувачення і захисту Олени Зайцевої, які просили не долучати результати експертизи у Дніпрі до справи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення