Дуже хочу, щоб влада перестала гратися у реформи - Притула

 Апостроф

Відомий український ведучий Сергій Притула вважає, що третій Майдан в Україні цілком можливий. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Апостроф.

"У нашій країні можливо все. Ніхто не вірив, що міг бути перший Майдан, а він стався. Влада не вірила, що за один день можуть зібратися сотні тисяч людей і що все це може так розростися. Ніхто не вірив, що можна ось так взяти і втратити Крим. Неможливого немає і передумови для всіх цих протестів є, звичайно. Є на кожному кроці. Почнемо навіть з того, що останні роки населення не бачить ніяких розумних реформ. Ми не бачимо ніяких кроків для того, щоб запрацювала економіка, щоб бізнесу було легше. Я теж юридична особа, у мене є фірма і я виплачую людям зарплату. Для того, щоб виплатити чотири тисячі, мені потрібно нарахувати вісім. Як, за таких умов влада хоче, щоб люди виводили гроші з конвертів в білу бухгалтерію, чесно, я не зовсім розумію.

Я не розумію, як ми збираємося повертати Крим. За два роки не з'явилося жодної карти. У сенсі переліку конкретних дій, щоб вийшов президент чи міністр і сказали: "ось, у нас є документ і ми, порадившись з нашими західними партнерами, вирішили ось цими кроками повернути Крим". Ми не бачимо цього. Два з половиною роки минуло з моменту розстрілу Майдану, ніхто не сів. І таких моментів дуже багато. І якщо ситуація економічно буде ставати гірше, а підстави для цього, знову-таки, є, якщо і далі ветерани АТО будуть бігати по півроку і вибивати собі статус учасника бойових дій і якийсь там нещасний ділянку землі, то кипіння негативних емоцій буде наростати і ніхто не застрахований від того, що завтра якісь політичні популісти не піднімуть все це незадоволене населення.

І ми говорили про цей ефемерний третій Майдан, я б його дуже не хотів. З урахуванням того, скільки людей зараз на руках зброї, є всі підстави, що він буде гіршим на сьогоднішній день. Дуже хочу, щоб влада перестала гратися в реформи, в прокуратуру, щоб були якісь реальні кроки, щоб пересічному громадянину трохи спростити життя.

Я розумію, що це не робиться легко, розумію, що десь треба буде затягнути пояси. Більше скажу, я розумію, що ці комунальні тарифи, які зараз зросли в рази, все це сильно і боляче б'є по кишені. Розумію і те, що це необхідно робити. Але поряд з цим, виймаючи з однієї кишені, треба щось класти в інші.

За словами Притули, у нас влада поки тільки виймає і не робить нічого для того, щоб сюди поверталися мільйони людей, які поїхали на заробітки. А виїжджають ж не баби за 70 років, а молоді люди, світлі голови, молодь з кількома освітами, яка не може прогодувати дітей в обласному центрі

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення