Два контейнери з наркотиками від "ІДІЛ" вилучили в Одесі (відео)

В Одесі співробітники Служби безпеки України вилучили 750 кг психотропу "каптагон", який використовують терористи "Ісламської держави". Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через нашу країну 750 кілограмів психотропної речовини "каптагон", відомого як "бойовий наркотик "Ісламської держави". На чорному ринку вилучений товар оцінюється у понад 30 мільйонів доларів", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у ході спецоперації оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організували переправлення двоє мешканців Одеси та Львова. Вони замовили психотроп в одній з країн Середземноморського басейну. Співробітники СБУ задокументували, що товар на початку вересня прибув до морського порту "Південний", де був прихований у контейнері із солодощами, та контролювали всі дії зловмисників.

За даними Держмитслужби, оперативні заходи тривали не один місяць.

"На початку вересня до порту Південний на адресу одного із українських підприємств надійшов товар – печиво та рахат-лукум виробництва Сирії. Під час проведення спільного митного огляду було виявлено, що 76 коробок містять таблетки загальною вагою понад 750 кг. Експрес-тест та службова собака одеських митників Боцман підтвердили, що це – каптагон, психотропна речовина, яка містить амфетамін. Одержувач розмістив товар для подальшого оформлення на склад під митним контролем", - повідомили митники.

Вказується, що у рамках проведення контрольованої поставки було встановлено, що ділки, не підозрюючи про проведення оперативних заходів, сховали пакунки з каптагоном у товарну партію кукурудзяного крохмалю, який завантажили для експорту через Одеський порт до Саудівської Аравії.

"Два контейнери з наркотиками зловмисники доставили до Одеського морського порту. Після декларування вантажу у митних органах співробітники СБУ затримали фігурантів: одного під час спроби вильоту із Одеси, другого ‒ за місцем проживання. Контейнери з каптагоном вилучено правоохоронцями", - йдеться у повідомленні СБУ.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Управління СБУ в Одеській області за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення обом фігурантам про підозру.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до функціонування транскордонної контрабанди наркотиків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення