Два роки в нових умовах: українцям озвучили жорсткі умови карантину

 РБК-Україна

У рамках боротьби з епідемією коронавірусу роботу транспорту в Україні будуть відновлювати поетапно, однак цього не варто очікувати в найближчому майбутньому. Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також він розповів, в який черговості будуть запускати транспорт.

"Транспорт, швидше за все, буде запускатися поетапно. Тобто спочатку – полегшення обмежень функціонування міського транспорту, але за певних умов і соціальної дистанції. Потім перейдемо до міжміського, тільки потім до міжобласного сполучення, і, напевно, в самому кінці розглядатимемо відновлення авіаперевезень або глобальних залізничних перевезень", – сказав голова уряду.

Разом з тим, Шмигаль додав, що зараз не може назвати конкретної дати таких серйозних послаблень. Однак над цим питанням вже працюють аналітики.

"Ми розуміємо, що масові перевезення груп людей в замкнутих просторах – це один з найбільш серйозних ризиків. Тому зняття обмежень в цій сфері потрібно розраховувати дуже уважно і вводити дуже обережно", – каже прем'єр-міністр.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, в таких умовах світ буде жити щонайменше найближчих два роки.

"Візьмемо метро – це 2 мільйони пасажирів щодня. Ми розуміємо, що через одну хвору особу в цих умовах за тиждень вже будуть тисячі хворих. І це тільки через метро. Тому, щоб не кидатися гучними заявами, скажу, що точно не до 11 травня (запустять транспорт. – Ред.), – підсумував він.

Нагадаємо, карантин в Україні планують продовжити до 12 травня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення