Двох поліцейських-хабарників суд засудив до п'яти років в'язниці

Луцький міський суд Волинської області ухвалив вирок колишньому керівникові Управління внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України і старшому оперуповноваженому в особливо важливих справах цього Управління. Про це в понеділок, 16 серпня, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Поліцейських визнано винними у вимаганні й отриманні (за попередньою змовою) 3 тисяч доларів за невжиття заходів із притягнення посадової особи до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення. Обом обвинуваченим призначили покарання - 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного на праві власності майна з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.

Незважаючи на невизнання обвинуваченими своєї провини, прокурори в суді довели, що колишній керівник Управління ДВБ, на розгляді в якого були матеріали про можливе вчинення корупційного правопорушення одним із співробітників ГУ Нацполіції у Волинській області, вступив у злочинну змову зі своїм підлеглим з метою отримання хабара.

Щоб законспірувати свої дії, він мав намір залучити місцевого жителя як посередника. Чоловік одразу подумав, що працівники поліції спонукатимуть його до вчинення злочину, тому звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів.

Надалі керівника Управління та оперуповноваженого затримали на отриманні всієї суми неправомірної вигоди.

На цей час обвинувальний вирок не вступив у законну силу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення