Двох жінок затримали за обкрадання пенсіонерок під приводом перевірки газу

У Краматорську Донецької області правоохоронці затримали жінок, яких запідозрили у тому, що вони представлялися працівниками комунального підприємства та під виглядом здійснення перевірки лічильників обкрадали пенсіонерів. Сума збитків сягнула понад 35 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба управління поліції у Донецькій області.

Перше повідомлення про вчинення крадіжки надійшло до місцевої поліції 8 лютого 2019 року. Як пояснила 85-річна заявниця, того дня до неї додому прийшли дві жінки та повідомили, що їм необхідно перевірити систему опалення в будинку. Доки старенька з однією з жінок перевіряла труби, інша, як виявилось, у цей час шукала цінні речі. Викрасти встигла 32 тисячі гривень. Потерпіла добре запам’ятала прикмети псевдоспівробітниць газової служби та повідомила їх поліцейським.

Наступне повідомлення про злочин за аналогічною схемою надійшов до поліції 9 квітня. Жертвою злодійки стала 96-річна старенька. Потерпіла розповіла, що до неї прийшла молода жінка, яка представилася працівницею "Міськгазу". А далі - все відбувалось за відпрацьованою схемою. Проте, цього разу, зловмисниця була сама та викрала більше 3 тисяч гривень.

У прес-службі наголосили, що правоохоронці розуміли – ці злочини були скоєні одними особами. Під час відпрацювання оперативних даних, один з оперуповноважених відділу кримінальної поліції Краматорська помітив на вулиці жінку, за прикметами схожу на одну з фігуранток, та затримав її. Особа другої підозрюваної теж була встановлена. Наразі жінки дають свідчення.

Наразі за обома фактами крадіжок проводиться досудове розслідування за ч.1 ст.185 ("Крадіжка") Кримінального кодексу України. Зловмисницям загрожує до трьох років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення