Двоє кримських татар померли при загадкових обставинах в сімферопольському СІЗО

 СЕГОДНЯ

У квітні 2018 року в СІЗО-1 Сімферополя, підконтрольному окупаційній владі РФ, при загадкових обставинах загинули щонайменше четверо осіб, двоє з них – кримські татари. Про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ).

За їхньою інформацією, ймовірно, 6 квітня знайдені повішеними 69-річний Сервер Білялов, і 46-річний Олег Гончаров. 12 квітня в штрафному ізоляторі знайдений повішеним 23-річний Дмитро Шипшина. А 13 квітня в камері номер 8, куди поміщають новоприбулих, в так званому "карантині", з перерізаним горлом знайдений 39-річний Іслам Іскеров, доставлений в СІЗО Сімферополя з Джанкоя. Кримська правозахисна група підкреслює, що ці відомості підтвердили кілька незалежних один від одного джерел.

Одна з версій смерті цих осіб – самогубства через повішення Сервера Білялова, Олега Гончарова і Дмитра Шипшини і самостійний розтин горла Ісламом Іскеровим.

У КПГ заявляють, що версії про самогубство не є переконливими з кількох причин. За деякими даними, Сервер Білялов розраховував на припинення кримінального переслідування та звільнення від покарання найближчим часом.

Дмитро Шипшина був знайдений з перерізаним горлом в карцері. Однак це місце, куди поміщають людей після ретельного особистого огляду, і укладений знаходиться там під постійним наглядом.

Іслам Іскера був звинувачений у крадіжці з ст. 158, ч. 1 КК РФ, максимальні покарання за якою – два роки позбавлення волі, а мінімальне – штраф до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тому версія про самогубство, на думку правозахисників, також є малоймовірною.

Також зазначається, що інформація про ці події відсутня на офіційних сайтах Слідчого комітету РФ, Прокуратури РФ, Федеральної служби виконання покарань РФ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення