Двоє службовців Нацгвардії збували у військовій частині амфетамін

 УНН

Військова прокуратура Центрального регіону знешкодила злочинну групу правоохоронців-наркоторгівців, чий осередок базувався на території Київської області. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

“12 вересня 2018 року військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України за оперативного супроводження Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБ України затримала злочинну групу із двох правоохоронців у погонах — реалізаторів амфетаміну”, — йдеться у повідомленні.

Мова йде про майора Національної гвардії України, старшого помічника начальника фінансового відділу військової частини Національної гвардії України, та старшину Нацгвардії, коменданта споруд цієї ж частини, яких було затримано безпосередньо після збуту останніми психотропної речовини “амфетамін”.

Затримання відбулося спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області.

У межах відкритого кримінального провадження у рамках проведення негласних слідчих (розшукових) дій з початку вересня 2018 року задокументовано низку фактів розповсюдження затриманими серед військовослужбовців психотропної речовини “амфетамін”. Під час затримання підозрювані реалізували частину наркотиків заявнику, який діяв під контролем правоохоронних органів, на загальну суму 20 тисяч гривень.

Частину грошових коштів у розмірі 16,3 тисяч гривень, одержаних за останню “партію” амфетаміну у кількості 50 грам, у затриманих вилучено.

На даний час готуються повідомлення обом затриманим про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1 та 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання відносно них запобіжного заходу у виді взяття під варту.

За скоєні злочини Кримінальним кодексом передбачено покарання у залежності від частини інкримінованої статті: від 4 до 8 років або від 6 до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення