Двоє українців померло після пересадки органів в Пакистані

Двоє людей із Львівщини померли після пересадки нирки у Пакистані.

Про це повідомляє “Львівська газета“.

Зазначається, що пацієнти не мають на руках жодних належно оформлених медичних документів. А результати аналізів виписані на зовсім інші прізвища.

Як повідомляється, хворих оперували не в державних клініках Пакистану, а приватних. Вони мали вигляд звичайних квартир, що переобладнані в операційні. Посеред приміщення стояли два операційні столи.

Після операції люди жили в готелі, який більше нагадував хостел. Медикаментів, що запобігають відторгненню пересадженого органа, людям видавали тільки на чотири дні. Так і відправляли додому.

Зазначається, що після операції один із пацієнтів через “Вайбер” переслав знімок пересадженої нирки лікарям, у яких обстежувався на Львівщині. Ті повідомили, що з органом не все гаразд. Однак пакистанські медики запевнили, що все добре. І невдовзі чоловік помер.

Другий чоловік помер уже у Львові. Після трансплантації він повернувся додому і попри біль до лікарів не поспішав. Як виявилося, пересаджена нирка була мертвою.

“Чоловік із пересадженою ниркою походив місяць і звернувся до нас дуже пізно, – розповів головний трансплантолог Львівщини Ростислав Жук.

Жінку, якій також проводили трансплантацію нирки в Пакистані, лікарі Львова врятували. На її порятунок із державного і місцевого бюджетів було витрачено 100 тис. грн.

Хворих, яким пересадили нирки в приватних клініках Пакистану, саме на Львівщині наразі четверо: один помер, двом пацієнтам львівські лікарі врятували пересаджені нирки. Ще в одного хворого пересаджена нирка працює дуже погано. Як буде далі, невідомо. І п’ятий пацієнт, якого після пересадки нирки намагалися врятувати в Львівській обласній клінічній лікарні, помер. Він був з Івано-Франківщини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення