Екс-директору «Екологічних інвестицій» дали 60 діб

14 липня, за рішенням слідчого судді Солом’янського суду м.Києва обрано запобіжний захід для затриманого 12 липня колишнього директора Державного підприємства «Українські екологічні інвестиції» у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 5,5 млн. грн. Про це йдеться на офіційній сторінці НАБУ у Фейсбук

Його підозрюють у вчиненні за попередньою змовою групою осіб замаху на заволодіння державними коштами, виділеними Україні на підставі Кіотського протоколу до рамкової конвенції ООН про зміну клімату, в сумі понад 480 млн грн. Його дії кваліфіковані за ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК України.

Усього від початку розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на заволодіння «кіотськими» коштами про підозру у вчиненні кримінального правопорушення повідомлено вже 4-м особам, троє з яких затримано.

Нагадуємо, 21 січня 2016 року за результатами аналітичної роботи НАБУ було розпочато кримінальне провадження за фактом замаху на розтрату державних коштів в особливо великих розмірах.

16 травня НАБУ затримало секретаря комітету з державних закупівель ДП «Українські екологічні інвестиції». 1 червня у м.Старобільськ Луганської області було затримано другого підозрюваного.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення