Екс-мер російського Благовєщенська балотується в Держдуму з СІЗО

 Лівий берег

У Росії колишній мер міста Благовєщенськ Олександр Мигуля, який перебуває у слідчому ізоляторі за звинуваченням у корупції, отримав статус кандидата в Держдуму РФ.

Про це повідомила секретар облвиборчкому Тетяна Ниркова, інформує "Интерфакс".

"Мигуля набув статусу висунутого кандидата. Поки що жодного кандидата в Держдуму не зареєстрували, але прийняли документи від чотирьох кандидатів, у тому числі і від Мигулі. Завтра на засіданні ми даємо дозвіл на відкриття спеціального виборчого рахунку, реєструємо його уповноваженого представника з фінансових питань", - повідомила вона.

Найближчим часом облвиборчком проведе реєстрацію довірених осіб Мигулі, які представлятимуть його інтереси.

За словами Ниркової, з чотирьох кандидатів до Держдуми від партії йде тільки один, решта - самовисуванці, в тому числі і Мигуля.

Екс-мера Благовєщенська звинувачують за статтями 286 КК РФ (перевищення повноважень), 285.1 (нецільове витрачання бюджетних коштів), 285 (зловживання посадовими повноваженнями).

Кримінальну справу проти нього було порушено у квітні 2011 року. У червні 2011 року його оголосили в міжнародний розшук. У травні 2015 року Мигулю затримали й етапували в Амурську область, де помістили у слідчий ізолятор. Весь цей час колишній мер столиці Приамур'я перебував під вартою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення