Екс-міністр Ставицький став євреєм Натаном Розенбергом - ГПУ

 Facebook

Головний військовий прокурор України передав міністру юстиції Ізраїлю запит ГПУ про вручення повідомлення про підозру Е. Ставицькому, який, за наявними даними, переховується в Їзраїлі як громадянин цієї держави Натан Розенберг. Про це повідомляє прес-служба ГПУ у Фейсбук.

На запрошення Міністра юстиції Держави Ізраїль Аелет Шекед, вперше в історії сучасної України за дорученням керівництва відомства, 19-21 квітня поточного року заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор А. Матіос відвідав з офіційним візитом Державу Ізраїль. Під час візиту було проведено офіційні зустрічі із Міністром юстиції, Генеральним прокурором Авіхаєм Мендельблітом та Головним військовим прокурором Держави Ізраїль Шароном Афеком.

Під час переговорів у Кнесеті Головний військовий прокурор А. Матіос передав Міністру юстиції Ізраїлю запит Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу у розслідуванні стосовно колишнього Міністра енергетики та вугільної промисловості України Е. Ставицького щодо вручення останньому повідомлення про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти держави. За наявними у слідства даними Інтерполу, український екс-високопосадовець переховується на території Держави Ізраїль, змінивши прізвище та ім’я на Натан Розенберг. Ізраїльська сторона в особі Міністра юстиції запевнила у організації розгляду вказаного клопотання у найкоротші строки.

Під час зустрічі із Головним військовим прокурором Держави Ізраїль було узгоджено питання обміну досвідом щодо роботи органів військової юстиції Держави Ізраїль та створення у подальшому спільної експертної групи для опрацювання механізмів імплементації ізраїльської моделі військової юстиції в Україні. Зокрема, було обговорено можливість направлення групи ізраїльських експертів до української військової прокуратури для обміну досвідом діяльності військової адвокатури та військових судів (трибуналів).

Створення системи української військової юстиції за ізраїльським зразком, можливо, є найбільш оптимальним, оскільки дозволить забезпечити порядок та дисципліну у військових формуваннях як під час триваючих військових дій, так і в умовах постійної бойової готовності.

Сторони відзначили схожість проблемних питань, що супроводжують роботу військових прокурорів в Україні та Ізраїлі, а також очікувань та вимог суспільства до результатів їх діяльності.

Перший візит такого рівня став суттєвим кроком із подальшої розбудови двосторонніх відносин між компетентними органами обох держав, у тому числі якнайшвидшого притягнення Е. Ставицького до кримінальної відповідальності в Україні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення