Екс-співробітник ЦРУ Сноуден заради повернення у США готовий сісти у в'язницю

 CNN

В інтерв'ю BBC Едвард Сноуден заявив, що "багато разів" пропонував згоду на ув'язнення у Сполучених Штатах як частину угоди про повернення з вигнання, однак все ще чекає на відповідь уряду США, повідомляє CNN.

"Я пропонував уряду сісти у в'язницю багато разів. Те, що я не зроблю, це не стану служити фактором стримування для людей, які намагаються зробити правильну річ у складних ситуаціях", - заявив він під час інтерв'ю в Москві. Коментуючи можливу угоду про повернення з урядом США, Сноуден заявив, що її обговорення наразі не є активним."Поки що вони сказали, що вони не будуть катувати мене, що є початком, я думаю, але ми не просунулися набагато далі", - сказав він.

"Ми все ще чекаємо, щоб вони нам передзвонили", - додав він. Влада США вже давно заявляла, що погодиться на угоду про визнання провини зі Сноуденом, однак досягнення порозуміння між сторонами є складним завданням. Сноуден не розповів в інтерв'ю, скільки часу він готовий провести у в'язниці. В інтерв'ю він також заявив, що не шкодує про оприлюднення даних про масштаби стеження АНБ і не вважає обвинувачення у шпигунстві справедливими.

Раніше повідомлялося, що екс-співробітник ЦРУ і АНБ (Агенство нацбезпеки США) Едвард Сноуден заявив, що Управління урядового зв'язку Великобританії (УУЗВ), як і американські спецслужби, мають можливість зламувати смартфони без відома користувачів.

У червні Сноуден, який отримав притулок у РФ, розкритикував Москву за тоталітарні замашки. Нагадаємо, 30-річний Сноуден, який передав ЗМІ інформацію про глобальне стеження, що ведеться спецслужбами США, у червні 2013 року втік із США до Гонконгу, а звідти - до Росії. На батьківщині залишилися його батьки і наречена.

Вашингтон офіційно анулював паспорт екс-співробітника АНБ, через що той більше місяця провів у транзитній зоні аеропорту Шереметьєво.

12 липня 2013 року Сноуден попросив у РФ сприяння в отриманні тимчасового притулку в Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення