Екс-учаснику "Х-фактора" відмінили смертний вирок: він повернувся в Україну (фото)

В Україну повернувся екс-учасник шоу «Х-фактор» і «Битва хорів» Роман Золотарьов, якого в Малайзії засудили до смертної кари через повішення, але після втручання правозахисників і дипломатів помилували.

Про звільнення Золотарьова повідомила в своєму Telegram-каналі український омбудсмен Людмила Денисова.

«До ув'язнення він займався художньою діяльністю в Україні, але прийняв рішення поїхати до Бразилії на заробітки. Уже в квітні 2017 року він мав повернутися в Україну через раптову відміну домовленостей із роботодавцем. Вирушаючи додому, на прохання незнайомих осіб Роман погодився доставити в Лаос валізу з речами, попередньо переконавшись, що там дійсно були тільки речі», - розповіла Денисова.

За її словами, під час пересадки в міжнародному аеропорту міста Куала-Лумпур малайзійські митники затримали українця, а 29 березня 2019 року Вищий суд Шах-Алам засудив Золотарьова до смертної кари через повішення.

«Завдяки спільним зусиллями Офісу омбудсмена і українських дипломатів смертний вирок Роману Золотарьову був скасований. Він повернувся на батьківщину і зустрівся зі своїм батьком», - повідомила омбудсмен.

Виступ Романа Золотарьова на Х-Фактор 2012

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення