Екс-заступник голови адміністрації Януковича виграв суд проти Ради Європи

Колишній заступник голови адміністрації екс-президента України Віктора Януковича Андрій Портнов виграв позов проти Ради Європи "про незаконність санкцій". Про це 26 жовтня повідомило видання "Українська правда".

Згідно з рішенням розташованого в Люксембурзі суду ЄС, повідомляє видання, єдиною причиною для застосування санкцій проти Портнова був лист від генеральної прокуратури України, де стверджувалося, що політик "причетний до розтрати значної кількості бюджетних коштів і в їх нелегальному виведенні закордон".

"Але в листі не було ніяких інших подробиць про факти обвинувачення. На думку суду того недостатньо, щоб вводити санкції проти чиновників", - повідомляє "Українська правда".

Видання пояснює, що таке рішення суду може стати прецедентним у справах інших українців, які займаються оскарженням, введених проти них санкцій.

"Як нам повідомили в прес-службі Суду ЄС, суд визнав, що застосування санкцій лише за прикметами співпраці з колишнім режимом неприпустимо", - йдеться в повідомленні. Євросоюз у 2014 році ввів санкції проти низки колишніх українських чиновників.

У список, ухвалений у березні 2014 року, були спочатку включені 18 чоловік, потім він був розширений до 22. Пізніше ЄС знову скоротив перелік до 18.

Зі списку були виключені екс-глава СБУ Олександр Якименко, екс-радник президента Ігор Калінін, син екс -прем'єра України Миколи Азарова Олексій і Андрій Портнов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення