Екскерівники Укртрансбезпеки завдали державі збитків на 100 млн гривень

Служба безпеки України розкрила механізм розтрати бюджетних коштів екс-керівниками Державної служби України з безпеки на транспорті на більш ніж 100 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ у вівторок, 25 серпня.

Оперативники встановили, що чиновники організували злочинну оборудку в 2018 році через публічну закупівлю габаритно-вагових комплексів для зважування фур.

"За версією слідства, посадові особи Укртрансбезпеки в змові з представниками комерційних структур придбали габаритно-вагові комплекси за вартістю, значно вищою за ринкову. До того ж комплектація обладнання не дозволяла їхнє використання за цільовим призначенням. За висновком профільних експертів, дії чиновників завдали державі збитків на майже 109 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці провели санкціоновані судом слідчі дії в приміщеннях Міністерства інфраструктури, Укртрансбезпеки і за адресами мешкання фігурантів справи. В ході обшуків вилучено документацію, що підтверджує функціонування протиправної оборудки.

У рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення