Експерт назвав місяць, коли можуть активізуватися військові дії на Донбасі

 Газета.UA

На лютий в ДНР та ЛНР заплановані вибори. Ніяких соціально-економічних досягнень у "республік" немає. Крім уявної "української загрози" ніщо не єднатиме електорат. Тоді можливі загострення на лінії протистояння. Про це заявив експерт Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко.

"На початку наступного року ймовірно почнеться інформаційний пресинг, що "мінські угоди не виконуються", російські ЗМІ покажуть, що саме Україною", - каже експерт.

За його словами, 70% безповоротних втрат військових на Донбасі припало на першу половину листопада. У другій половині - спостерігалась певна деескалація. І, швидше всього така тенденція затишшя зберігатиметься до кінця новорічних свят. Громадська думка Росії зараз зосередила вектор ненависті на Туреччині. Це тимчасово дає можливість приглушити протистояння на Донбасі.

Ситуація на лінії зіткнення хвилеподібно затихає. Загострення відбувались у листопаді, червні та серпні 2015 року. У літні місяці кількість втрат серед українських військовослужбовців була вищою, ніж тепер. У листопаді загинуло 13 військовослужбовців. У жовтні 9, у вересні – 12.

"Така хвилеподібність вказує на штучні механізми, які включаються для підігріву ситуації на Донбасі, - заявляє Петренко. - Є сторони, зацікавлені у продовженні конфлікту, причому - малими зусиллями: провокаціями, обстрілами".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення