Експерт прогнозує зростання корупції між президентськими і парламентськими виборами

З кінця весни до початку осені, між президентськими і парламентськими виборами з боку парламенту і уряду очікується ряд гучних лобістських проектів на користь великих підприємств і олігархів - їх власників.

Про це заявив політолог Володимир Фесенко,передає gazeta.ua.

"У період між президентськими і парламентськими виборами значно зростуть корупційні ризики у вищих ешелонах влади. За старою традицією, перед відставкою міністра можуть вдаватися до сумнівних рішень. І перші прояви вже можна спостерігати", - сказав він.

Як приклад він навів вже підготовлений в уряді проект, який прирівнює лом, який використовується в якості сировини в металургії, до відходів. Реалізація проекту, на думку Фесенка, призведе до того, що великі промислові підприємства зможуть уникати оподаткування в окремих питаннях.

"Чиновники Мінприроди презентували законопроект "Про відходи", яким здійснюється спроба перерозподілити контроль над фінансовими потоками одного з найбільш тіньових ринків країни - збору металобрухту. З огляду на стратегічне значення цієї сировини для української металургії, в парламенті вже розроблено законопроект щодо легалізації ринку, і він чекає розгляду . Але Мінприроди вважає лом не сировиною, а відходами. Чому? Адже тоді можна відновити корупційне ліцензування збору металобрухту. а ще видавати дозволи на перевезення кожної, навіть невеликої партії брухту - золота жила для корупції. Очевидно, загальний тренд по сумнівним рішенням різних міністерств триватиме. Така традиція останніх місяців перед відставкою уряду. Як і традиція гучних скандалів навколо таких рішень", - вважає експерт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення