Експерти виявили кольорове зображення під "Чорним квадратом" Малевича

 ТАСС

Вчені виявили кольорове зображення під картиною "Чорний квадрат" Казимира Малевича. Про це розповіла співробітник відділу наукової експертизи Третьяковської галереї Катерина Вороніна.

"Було відомо, що під зображенням "чорного квадрата" було якесь нижлежаче зображення. Ми з'ясували, що таких зображень не одне, а два і довели, що початкове зображення - це кубофутуристична композиція, а лежачий під "Чорним квадратом", колір який можна побачити в кракелюр - це протосупрематична композиція, "- пояснила вона.

Як повідомляє телеканал "Культура" це відкриття було зроблено трохи більше місяця тому. Під мікроскопом добре видно, як крізь кракелюр, тобто тріщини "Чорного квадрата" просвічує інший барвистий шар.

Автори дослідження зробили і інше відкриття. Вони близькі до розшифровки написи на "Чорному квадраті" яку вважають авторською. Вся фраза, на думку музейників, звучить як "Битва негрів в темній печері", що, по всій видимості, є відсиланням до полотна "Битва негрів в темній печері пізно вночі" написаному в 1882 році французьким письменником і ексцентриком Альфонсом Аллі.

"Чорний квадрат" як станкове твір Малевич вперше представив в 1915 році.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення