Екстрений саміт ЄС з питань міграції пройде у Валлетті - ЗМІ

 ТАСС

Екстрений Саміт Євросоюзу з міграції пройде в четвер у Валлетті без чотирьох країн співтовариства - Великобританії, Ірландії, Португалії та Польщі. Про це повідомило джерело, близьке до Ради ЄС.

"Наша зустріч пройде не в повному складі, що є винятковим випадком. Не буде лідерів Великобританії, Ірландії, Португалії та Польщі." - сказав він.

У зв'язку з цим за підсумками саміту ніяких письмових заяв не буде. Заплановано тільки прес-конференція.

Що стосується порядку денного саміту, то, за словами дипломата, спочатку лідери вивчать рішення попередньої зустрічі з країнами Африки. Другу частину засідання вони присвятять співпраці з Туреччиною в сфері боротьби з міграційним кризою.

Спільний план дій щодо міграції, який має намір прийняти Євросоюз і країни Африки, не буде працювати без додаткового фінансування. Про це заявив глава Європарламенту (ЄП) Мартін Шульц на минаючому в Валлетті саміті ЄС - Африка.

"План дій залежить від грошей Щоб він працював, країни-члени повинні покласти гроші на стіл" - сказав він.

Крім того, голова ЕП підкреслив, що грошей, вкладених у щойно заснований фонд для Африки, дуже мало.

"Я, як і мій колега (голова Єврокомісії) Жан-Клод Юнкер, закликаю країни-члени виділити додаткові кошти", - додав Шульц.

У четверг утром Євросоюз підписав на саміті в Валлетті документ про створення цільового фонду для країн Африки обсягом € 1,8 млрд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення