Ердоган підтримав "невідкладне повернення" смертної кари в Туреччині

 Associated Press

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи перед своїми прихильниками в Стамбулі, заявив про неможливість відкладати застосування смертної кари після спроби військового перевороту. Про це повідомляє Associated Press.

Як повідомляє агентство, у відповідь на вимоги натовпу страчувати заколотників, Ердоган заявив, що «при демократії люди отримують те, чого хочуть».

«Ми не будемо відкладати це рішення. Ті, хто влаштував заколот, повинні заплатити», — цитує президента Туреччини Associated Press.

Reuters повідомляє, що Ердоган пообіцяв обговорити це питання з опозиційними партіями.

Смертна кара скасована в Туреччині у 2004 року. Останній раз вища міра покарання застосовувалася в 1984 році.

У ніч на 16 липня в Туреччині відбулася спроба державного перевороту, в якому брали участь, в основному, військовослужбовці. В ході цих подій загинуло 290 осіб, з яких близько ста — учасники заколоту. Понад 1400 осіб постраждали.

За участь у заколоті були затримані майже шість тисяч осіб, у тому числі близько 2800 військових. Серед затриманих виявилися, зокрема, найближчий військовий радник президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана і командувач військовою базою «Інджирлік», на якій базується авіація США. Також влада санкціонувала арешт понад 2700 суддів. 426 суддів і прокурорів були затримані.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення