Ердоган: Туреччина витратила $8,5 млрд на сирійських біженців

 ТАСС

Туреччина продовжує допомагати сирійським біженцям, але виступає за більш ефективні заходи. Про це сказав президент Туреччини Тайіп Ердоган, виступаючи на засіданні в Анкарі.

"Тільки на біженців, які живуть в таборах, ми витратили $ 8,5 млрд. Але те, що ми зробили, не можна оцінити з матеріальної точки зору. Туреччина робила це по розпорядженню. Люди прийшли до наших кордонів, рятуючись від бомб , і ми відкрили кордони,"- сказав він.

Ердоган також закликав країни ЄС "під час обговорення питання про виділення коштів взяти до уваги цей факт".

"Ми продовжимо надавати цю допомогу. І ми не станемо ховати надійшли нам кошти в сейф, а будемо вирішувати питання про те, як покращити якість нашої допомоги. Потрібно зробити кроки в напрямку вирішення цієї проблему, насамперед з приводу вільного від терористів регіону для біженців всередині Сирії,"- зазначив глава держави.

Турецький президент також вказав, що внесення за ініціативою Туреччини до порядку денного саміту "двадцятки" (G20), тим Сирії та Іраку» не суперечить формату цієї платформи".

"Думаю, що G20 встановить механізм, який буде вирішувати загальносвітові проблеми. Члени ООН знають про нашу позицію, але ті, у кого в руках сила, не хочуть змін. У світі близько 200 країн, і те, що вирішують проблеми тільки п'ять держав, неприйнятно ", - вважає Ердоган

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення