Facebook вразив порновірус

 Lenta.ru

Користувачі Facebook поскаржилися на вірус в соцмережі. Власники акаунтів отримують під виглядом особистих повідомлень від своїх друзів посилання на сторінки, що імітують ролик на YouTube.

При переході за ним профіль виявляється зламаним.

Підхопивши вірус, система автоматично поширює шкідливе посилання друзям і передплатникам користувача. Ролики, на які ведуть посилання, мають порнографічний зміст. При цьому у вікні чату порнокадри не відображаються, і зрозуміти, що посилання веде на порноролик, неможливо. Якщо перейти по ній, в профілі користувача з'явиться фото оголених жінок. При переході по посиланню пропонується подивитися відео, але для цього вимагають встановити розширення для браузера, яке, ймовірно, і заражає аккаунт користувача для подальшого поширення шкідливої програми. Також користувачам приходять посилання на небезпечні ролики спортивних тоталізаторів. При переході по них спрацьовує аналогічний механізм.

Схожий вірус захопила соцмережа в грудні 2014 року. Тоді адміністрація Facebook рекомендувала користувачам видалити розширення YouTurn в Google Chrome. Для цього необхідно зайти в налаштування браузера, а потім вибрати «Додаткові налаштування» і в кінці сторінки скинути налаштування. Потім потрібно пройти в меню «Розширення» і видалити розширення

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення