Фінансування окупаційної влади: екскерівнику вагонобудівного заводу на Луганщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику Стахановського вагонобудівного заводу за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 1 ст. 110-2 КК України). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, директор промислового підприємства, що спеціалізується на випуску вантажних залізничних вагонів та від початку збройного конфлікту перебуває під контролем окупаційної адміністрації РФ, упродовж 2017-2019 років займався реалізацією незаконно виготовленої продукції на тимчасово непідконтрольній території Луганщини та Російської Федерації. Договори на поставку комплектуючих до вантажних вагонів та надання послуг укладалися із підприємствами країни-агресора. Товари переправлялися до РФ через неконтрольовану ділянку державного кордону України – пункти пропуску «Ізварине» та «Довжанський». Частина коштів, отриманих від реалізації продукції підприємства у вигляді «податків», перераховувалася до так званого «бюджету ЛНР».

Обсяг фінансування промисловим підприємством псевдодержавного утворення за вказаний період становить понад півмільйона гривень.

На даний час підозрюваного оголошено у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення