Фіни зробили застережливий дорожній знак про людей з гаджетами

 Lenta.ru

У Гельсінкі з'явився новий дорожній знак, що попереджає про людей, які користуються мобільними пристроями під час ходьби. На червоно-жовтому трикутнику зображені фігури, крокуючі з телефоном в руках.

Знак з'явився в одному з центральних районів міста Мунккініемі. Позначення підписано Mobile people (люди з мобільниками). Його придумала креативна команда Якоба Семплера і Еміля Тіісманна після того, як перший з них потрапив під машину.

Причиною інциденту стало те, що Семплер був зосереджений на своєму смартфоні.

За його словами, один з підприємців хотів попередити пішоходів про небезпеку, якій вони себе наражають, звертаючи увагу на мобільні пристрої під час ходьби.

Хто встановив дорожній знак, невідомо. Він розташований на приватній території, тому влада міста не можє його прибрати.

Раніше в листопаді в Стокгольмі з'явилися дорожні знаки, що попереджають про користувачів смартфонів, які відволікаються на свої телефони. Представники прес-служби департаменту транспорту міста повідомили, що неофіційні знаки доведеться зняти.

У вересні 2014 року в Китаї влада створила пішохідну доріжку, виділену спеціально для людей з телефонами. На тротуар була нанесена розмітка з напрямком руху, щоб городяни, які постійно дивляться в екрани своїх гаджетів, краще орієнтувалися.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення