Фірма, що визнала аварійною будівлю столичного ліцею, фігурує у кримінальному провадженні

Фірма ТОВ "Проект-студія", яка виконувала експертну оцінку будівлі ліцею №142 в Києві за адресою пров. Політехнічний 2А, що біля станції метро "Політехніча", є фігурантом кримінального провадження.

Згідно ухвали суду від лютого 2017-го ТОВ «Проект-Студія» здійснювало технічний нагляд за будівництвом індивідуального житлового будинку на території Комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами, що зводився незаконно.

За даними слідства службові особи Держуправління справами, "Пуща-Водиця" та Київської міської державної адміністрації заволоділи державним майном та зловживали службовим становищем і всупереч інтересам служби, незаконно, шляхом укладення інвестиційного договору та видачі відповідних дозвільних документів, виготовили проектно-кошторисну документацію та здійснили будівництво нового індивідуального житлового будинку і прилеглих до нього господарських споруд.

Нагадаємо, що після проведення експертної оцінки ліцею № 142 Києва, фірма ТОВ "Проект-студія" визнала стан будівлі ліцею аварійним, але батькі підозрюють банальне рейдерське захоплення будівлі у центрі столиці біля метро.

"Будівля дійсно в аварійному стані? Тоді чому мітки на найбільшій тріщині не "рвалися" з 2013 року!"-запитують вони.

Та фірма ТОВ "Проект-студія" робить інші висновки.

6 березня Управління освіти Соломянської РДА видало наказ — про тимчасове дистанційне навчання учнів ліцею № 142:

«З 12.03.2018 вжити заходи, щодо забезпечення виконання освітніх програм шляхом запровадження дистанційного навчання. Розпочати тимчасовий переїзд ввіреного закладу до будівель СЗШ № 26 м. Києва та спеціалізованої школи № 159», — йдеться в наказі Управління освіти.

Втім після наради у департаменті освіти від 12.03.2018 було ухвалене рішення про переведення ліцею №142 на навчання в приміщення НВК «Ерудит» (вул. Яблонської, 12), на території якого вже навчаються 500 учнів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення