Фірташ почав переговори про придбання WOG

 Лівий берег

Заправки покійного Єремеєва можуть перейти до олігарха, який переховується в Австрії.

Бізнесмен Дмитро Фірташ, який наразі проживає в Австрії, почав переговори про придбання контрольної частки у групі WOG, що володіє однією з найбільших мереж АЗС із більш ніж 500 станцій. Про це пише ЛІГА.net з посиланням на свої джерела на ринку, у тому числі серед менеджерів WOG.

У прес-службі Group DF, що належить Фірташу, заявили, що "не коментують чутки, наміри і гіпотетичні угоди". У прес-службі компанії "ВОГ Рітейл" стверджують, що компанія не веде переговорів про продаж. Але структура групи така, що "ВОГ Рітейл" дійсно може нічого не продавати, а угода може йти через інші компанії групи.

За даними видання, Фірташ з 2010 року мав опціон на викуп частки у компанії, який він має намір реалізувати. Сума можливої угоди про придбання WOG не відома. За оцінками опитаних виданням аналітиків, компанія коштує щонайменше $500 млн мінус заборгованість перед банками.

До серпня 2015 року у групі WOG рівні частки мали Ігор Єремеєв (помер в середині серпня), Степан Івахів, Петро Демінський та Сергій Лагур.Мережа АЗС під брендом WOG входить до групи компаній "Континіум".

За кількістю заправок WOG поступається тільки групі "Приват", яка об'єднує понад 1500 заправок. Але формально "приватівської" мережі не існує, вона працює під 10 брендами, якими володіють різні власники.

Крім того, WOG володіє Херсонським НПЗ, який не працює з 2006 року, і є найбільшим імпортером палива в Україну, а також найбільшим торговцем нафтопродуктами у великооптовому сегменті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення