Флешмоб медиків про несправедливі умови праці вилився у Всеукраїнську акцію-протесту

У Києві та Львові 19 грудня відбудуться акції-протесту медичного персоналу.

Серед вимог медиків: підняття зарплати - від 8 тисяч гривень молодшому медперсоналу, до 16 та до 27 тисяч - середньому медперсоналу та лікарям відповідно. Крім того, надбавки поверх окладів, повернення дольової пенсії, втілення програми із забезпечення медиків житлом. Зупинити скорочення лікарських закладів і медпрацівників.

22 листопада медсестра з Боярки Ніна Козловська звернулася до своїх колег із закликом спробувати перевернути ситуацію, яку вона вважає вкрай несправедливою: порушення прав медичних працівників, жахливі умови праці, низькі зарплати - це 3500 гривень на місяць в середньому.

Такі реалії спонукають медпрацівників йти у приватні клініки чи їхати закордон, що негативно відбивається на комунальній медицині.

Суть флеш-мобу полягала у приверненні уваги громадськості до проблем медичної сфери, а саме - негідних умов праці працівників цієї сфери. Потрібно було написати допис у мережі Facebook про неприпустимі нюанси роботи та викласти з фотографією свого робочого місця.

Ця ініціатива згодом перетворилась на ідею організувати акції, які б могли змінити прикру ситуацію, яку описує у своєму пості Ніна, а також активістка Ірина Юзик. Медичні профспілки, за словами Юзик, вирішили провести цю ж акцію, однак на два дні раніше.

Крім того, активістка повідомила про факти залякування медиків, які збираються вийти на акцію-протест. Медик заявила, що в разі звільнення когось із медиків після акції, вона звернеться до Всесвітньої організації по захисту прав людини. Також вона закликала викривати людей, які погрожують медпрацівникам/цям.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення