Фотографія, яка перемогла в конкурсі Nikon, виявилася фейком

 Petapixel

Інтернет-користувачі помітили, що зображення літака на знімку сінгапурського фотографа Чаю Ю Вея була додана шляхом редагування

Фотографія, опублікована на офіційній сторінці сінгапурського підрозділу компанії Nikon в якості переможця щотижневого конкурсу Nikon Captures, виявилася фейком, пише PetaPixel.

Відразу ж після публікації на підміну звернули увагу інтернет-користувачі, які помітили, що зображений на знімку силует літака був доданий до нього шляхом фоторедагування

При цьому в инстаграме самого автора, сінгапурського фотографа Чаю Ю Вея, відшукали його коментар, де на запитання про те, як довго йому довелося чекати моменту, коли літак так ідеально потрапить в кадр, він відповів: «Не надто довго. Мені просто пощастило».

Багато користувачів почали висміювати Ю Вея і компанію Nikon, не помітила маніпуляцію, публікуючи інші варіанти фейкових фотографій, які також могли б перемогти в конкурсі: замість літака на фото поміщали, наприклад, зображення Дарта Вейдера, космічних тарілок і навіть Годзілли.

В результаті і самому фотографу, і Nikon довелося вибачитися. У своєму інстаграме Ю Вей розмістив зображення з написом: «Дорогі фотографи, я прошу вибачення».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення