Фотографія президента США вперше з'явилася на обкладинці ЛГБТ-журналу

 РБК

Барак Обама став першим президентом США, чия фотографія з'явилася на обкладинці видання, присвяченого життю ЛГБТ-спільноти. Чорно-білий знімок господаря Білого дому прикрасив номер каліфорнійського тижневика Out.

Обама, якого видання назвало "союзником року" на фото дивиться прямо в об'єктив камери. Його посмішку місцеві ЗМІ порівняли з посмішкою Джоконди. Редакція журналу відзначила внесок 44-го президента США в захист прав громадян нетрадиційної орієнтації та осіб, які змінили стать. Вона вказала, що публікація знімка Обами стала визнанням величезного внеску його адміністрації в "просування цієї надзвичайно неоднозначною теми".

Обама також дав інтерв'ю журналістам тижневика, в якому торкнувся питань, що стосуються життя ЛГБТ спільноти. Він зазначив, що винесений 26 червня Верховним судом США вердикт, згідно з яким укладення одностатевих шлюбів не суперечить американської конституції, не став для нього сюрпризом. Даним рішенням суд фактично визнав одностатеві шлюби законними по всій країні.

На думку президента, ставлення до аудиторії журналу Out стало змінюватися в США ще до того, як був винесений даний вердикт суду. Обама сказав, що переконався в цьому на прикладі своїх дочок.

"Для Малії, Саші та їхніх друзів дискримінація кого-небудь у тій чи іншій формі здається безглуздою - пояснив він. - Їм не здається, що до якогось із їхніх друзів слід ставитися інакше, якщо він гей, або до його батьків, якщо вони є одностатевою парою".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення