"ФСБ і вуха Коломойського кругом": політолог розповів про нову небезпеку для України

Володимир Путін зробив ставку на Дональда Трампа і втягує Володимира Зеленського в скандал, пов’язаний із плівками Байдена-Порошенка. Втім, президентські вибори у США, заплановані на 3 листопада цього року, виграє саме Джо Байден. Такий прогноз дає політолог Віктор Бобиренко і роз’яснює, чому президенту України не можна вв’язуватися не в свою гру.

"Люди в Україні наскільки розувірилися у владі, що хто вірив Порошенку – віритимуть далі, хто ненавидів – утвердяться у своєму. Хто вірить у змову Сороса проти України – киватимуть далі. Хто знає, який виш закінчив Андрій Деркач (випускник школи КДБ 93-го року, - Ред.) і кому служить Костянтин Кулик (пов’язаний із олігархом Валерієм Коломойським, - Ред.) – ще більше впевняться, що ФСБ і вуха Коломойського кругом. Так що для України нічого не зміниться. Якщо Зеленського не втягнуть у скандал. Бо тоді багато чого зміниться і для Трампа, і Байдена, і нас", - пише у своєму Facebook Бобиренко і констатує, що "Скандал Порошенко – Бурісма - Байден" матиме продовження, але закінчиться після виборів.

За словами політолога, наявний аудіоряд дуже слабенький з точки зору "пошуку зради", оскільки містить трошки фактів і багато припущень рівня "як ми вже говорили":

"Тобто це або нарізка з самими "жирними" і змонтованими кусками, або таки ФСБ Росії почало працювати більш віртуозно. І значить основна потрібна аудиторія – не народ. Вірніше – не український народ".

Бобиренко наголошує, що у кожного фігуранта в цій історії свої цілі. Наприклад, нардеп Андрій Деркач, який публікує аудіозаписи з нібито перемовинами Порошенка та Байдена, у разі перемоги Трампа може стати істотним вигодонабувачем. Костянтин Кулик, за яким стирчать з усієї сили вуха Ігоря Коломойського, відробляє своє майбутнє призначення десь в Офіс Генпрокурора на дуже впливову посаду, де можна буде кошмарити ненависних олігарху людей.

"Інтерес Коломойського зараз очевидний: чим гірше для України – тим краще. Ідеальний варіант: втрата керованості і дефолт. Очевидно, що інтереси Ігоря Валерійовича та Володимира Володимировича співпадають. Ситуативно", - резюмує політолог.

Він наголошує, що Кремлю вигідно показати керованість і несуб’єктність України самим її громадянам. Бонусом – удар по залишкам іміджу Порошенка, щоб українцям стало бридко. "І ми розвірені – не стали б вписуватися за цю країну у час великого шухеру, який нам готує ВВП", - каже Бобиренко.

Політолог каже, що стосовно цього скандалу Зеленський має вигукнути "Не вірю!" і не вв’язуватися не в свою гру, не клювати на наживку Путіна.

Нагадаємо, що 22 червня Деркач оприлюднив чергову порцію записів, на яких нібито чути розмову Байдена і Порошенка. На одному з аудіозаписів Порошенко нібито подякував Байдену за те, що співробітники ЦРУ надавали допомогу в боротьбі із нардепом-утікачем Олександром Онищенком.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення