Футболістки афганської збірної обзавелися формою з хіджабом

 Lenta.ru

Жіноча національна команда Афганістану представила футбольну форму, що відповідає нормам шаріату. Про це в середу, 9 березня, повідомляє World Soccer.

Тепер хіджаб став повноцінною частиною спортивного одягу. Виробником екіпіровки став датський спортивний бренд Hummel, який постарався врахувати всі побажання місцевої федерації футболу.

«Незважаючи на те, що Hummel не працює з найбільшими збірними світу, ми завжди намагаємося йти назустріч нашим партнерам, розкриваючи їх національні особливості. Ми спробували уявити афганських спортсменок такими, якими вони є насправді, незалежно від того, носять вони хіджаб чи ні», — зазначив глава бренду Крістіан Стадил.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) офіційно дозволила мусульманкам носити хіджаб під час матчів у березні 2014 року. До останнього моменту представниці ісламських країн грали в футбол у звичайній формі, при цьому саморобний хіджаб кріпився за допомогою липучок.

До 2014 року діяла заборона на носіння хіджабу для всіх учасників змагань під егідою ФІФА, який був введений в 2007 році.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення