Гальмівна система: конструкція, неполадки їх причини

Гальмівна система є важливим механізмом будь-якого транспортного засобу, обійтися без якого неможливо. Гальма автомобіля відповідають за безпеку руху в будь-яких ситуаціях. Сучасне авто оснащене трьома гальмівними системами: основною, аварійною та стоянковою (відомою, як «ручник»).

Конструкція системи

У конструкцію гальмівної системи входить досить багато різних елементів. Такі запчастини на рено канго, як гальмівні диски, барабани, колодки і циліндри, є основними складовими і без них система працювати не буде. Залежно від типу вузла, в його склад можуть входити інші елементи.

В повний перелік конструктивних елементів сучасної гальмівної системи входять такі запчастини для рено кангу, як: вакуумний підсилювач гальм, робочий циліндр задніх гальм, головний циліндр, трос і важіль ручника, педаль гальма, блок циліндрів основного гальма, регулятор тиску, важіль приводу, троси та напрямні стоянкового гальма.

Гальмівний привід складається з робочого контуру, головного гальмівного циліндра з вакуумним підсилювачем і регулятора тиску. Головний гальмівний циліндр служить для перетворення зусилля, яке додається до педалі гальма, в тиск гальмівної рідини. Резервуар, наповнений гальмівною рідиною, як правило, кріпиться до головного гальмівного циліндра. Для більш ефективної роботи гальмівної системи її оснащують вакуумними підсилювачами.

Вибрати якісні запчастини рено кенго ви зможете в каталозі компанії РеноМастер, відвідавши сторінку http://renaultmaster.com.ua/ua/products/renault/kangoo.

Принцип роботи гальмівної системи гранично простий: автомобіліст тисне на відповідну педаль, внаслідок чого передається зусилля на гальмівні механізми. Гальмівний диск (барабан) стикається з колодками, зупиняючи їх обертання.

Типи гальмівних механізмів

Існує два типи гальмівних механізмів: барабанні і дискові. Барабанні механізми встановлюють на задні колеса транспортного засобу. В процесі роботи зазор між гальмівним барабаном і колодкою збільшується, що і призводить до зносу запчастин на рено трафік. Для регулювання зазору використовуються спеціальні механічні регулятори, які дозволяють продовжити експлуатаційний ресурс вузла. Тепловідведення в системі здійснюється через фрикційні накладки, якими оснащені колодки.

Дискові гальмівні системи можуть оснащуватися рухомим або нерухомим супортом. Супорт - це пристрій, призначений для притискання гальмівного диска до колодок в процесі гальмування. Найчастіше автомобілі забезпечуються механізмами з рухомими супортами, так як вони запобігають знос деталей. Майстри, які спеціалізуються на ремонті рено трафік, позиціонують такі системи як більш довговічні, ефективні і зносостійкі. Які запчастини рено трафік рекомендують фахівці компанії РеноМастер, дізнайтеся на сайті http://renaultmaster.com.ua/ua/products/renault/trafic.

Дискові гальмівні системи визнані більш ефективними, тому ними оснащують практично всі сучасні автомобілі. Механізми здатні працювати у високому температурному режимі і є довговічними. Для повноцінного тепловідведення використовують вентильовані диски зі збільшеною товщиною. Такі деталі можна знайти на будь-якій розборці рено трафік або в спеціалізованому салоні виробника. Завдяки особливій конструкції дисків створюється ефективна циркуляція повітря, який виходить назовні колеса, залишаючи при цьому диск холодним.

Неполадки гальмівної системи

Основними неполадками гальмівної системи є передчасним знос деталей. Найчастіше виходять з ладу гальмівні колодки, які є лише витратним матеріалом. Середній термін служби колодок становить 50000 км пробігу, але цей показник залежить від багатьох факторів. Такі запчастини для рено трафік, як фрикційні накладки, призначені для захисту гальмівних колодок від стирання. На сьогоднішній день на розборці рено кангу представлено досить багато моделей накладок, які здатні зажистити гальмівні колодки від передчасного зносу і необхідності заміни. Вибирати накладки слід за такими критеріями, як матеріал виробництва і допустимий температурний режим.

Якщо ви бажаєте стати компетентним фахівцем в галузі автомобілебудування, розгляньте варіант працевлаштування в велику компанію. Робота в Польщі на автозаводі, знайти яку ви зможете на сторінці https://visa-pro.com.ua/job/na-zavodi/, дозволить вам самостійно ремонтувати автомобілі і підбирати якісні деталі.

Також скоротити робочий ресурс колодок здатні такі фактори, як спортивна манера водіння, правильність монтажу деталей і своєчасність обслуговування системи. Різкі старти і гальмування призводять до пошкоджень і зносу деталей, а неграмотно проведений ремонт рено кангу тягне за собою серйозні проблеми. Для безпечної їзди використовуйте оригінальні деталі, встановлені в спеціалізованих місцях.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення