Гендиректором НТКУ може стати екс-ведучий "Надзвичайних новин", - ЗМІ

 Цензор.НЕТ

Національну телекомпанію України може очолити колишній телевізійний ведучий проекту "Надзвичайні новини" Олександр Зуб. Про це повідомляє УНН.

Олександр Зуб, екс-ведучий

Олександр Зуб тривалий час - понад 15 років - працював в одній команді з Костянтином Стогнієм, автором проекту "Надзвичайні новини".

Нинішній претендент на крісло голови НТКУ раніше в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні" зазначав, що питання гідної оплати праці - не основне для нього, хоча і не на останньому місці. "Невтручання в редакційну політику - ось що важливо. Подібний бонус, приміром, був забезпечений на ICTV", - розповідав Зуб про багаторічну роботу в проекті "Надзвичайні новини".

У той же час народний депутат і екс-журналіст Мустафа Найєм заявив, що на крісло Аласанії претендує депутат від президентської партії, що свідчить про те, що влада не залишає бажання контролювати суспільне мовлення.

"З джерел, яким я довіряю на 100%, мені відоме прізвище та ім'я людини, яку зараз готують на посаду майбутнього голови Першого національного. Це один з депутатів Блоку Петра Порошенка, наближений до Адміністрації президента і який традиційно займається прихованою, і відкритою інформаційною підтримкою голови держави", - написав Найєм на своїй сторінці в Facebook.

Крім колишнього ведучого "Надзвичайних новин", за даними УНН, на пост керівника Національної телекомпанії претендує також перший заступник гендиректора НТКУ Олександр Харебін.

Нагадаємо, генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву про звільнення 1 листопада. Причинами свого рішення він називає урізання в бюджеті НТКУ коштів, призначених на розвиток суспільного мовлення в Україні. "193 млн грн. На перебудову 32 морально застарілих, фізично і технічно підприємств? З нулем на виробництво і середньою зарплатою в 2300 грн з того залишку? І після цього говорити країні і світові, що ми будуємо Громадське?", - пояснив Аласанія.

Журналісти гостро відреагували на звільнення Аласанії. У той же день вони створили коаліцію "За суспільне мовлення" і висунули ряд вимог Кабміну, парламентському Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, а також Фонду держмайна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення