Генштаб: Гелікоптер, що розбився в Словаччині, армії не належить

 РБК

Гелікоптер, що розбився в Словаччині 11 листопада, не належав збройним силам України . Про це заявив у п'ятницю глава прес-служби генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Армійська авіація не здійснювала вильотів" - наводить його слова агентство "Укрінформ".

Селезньов уточнив, що вся авіаційна техніка знаходиться на базах.

За інформацією Генштабу України, вертоліт впав у середу 11 листопада, але до місця краху змогли дістатися тільки через два дні, оскільки аварія сталася у важкодоступному місці.

Раніше ЗМІ повідомили про аварію в Словаччині українського вертольота, в результаті чого загинули шестеро людей.

За даними представника Закарпатської облдержадміністрації Ярослава Галаса, у вертольоті перебували нелегальні мігранти. Також він додав, що екіпаж вертольота був українським. Серед загиблих - четверо чоловіків і дві жінки. Галас уточнив, що аварія сталася в 30 км від українського кордону "на околиці міста Михайлівці - адміністративного центру Словаччини".

Раніше джерело, близьке до міністра внутрішніх справ Словаччини, повідомило , що вертоліт, який розбився належав контрабандистам, які намагалися перевезти велику партію сигарет до Словаччини. Аварія сталася через те, що вертоліт летів дуже низько. Тим часом у мінінфраструктури України та в Державіаслужбі заявили, що нічого не знають про інцидент.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення