Гінеколога з приватної клініки столиці судитимуть за помилку при кесарівому розтині

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням лікаря-акушер-гінеколога приватної клініки у неналежному виконані професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для пацієнтки. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

"У серпні 2019 року до приватної клініки було госпіталізовано жінку, яка перебувала на 41 тижні вагітності. У ході досудового розслідування встановлено, що під час проведення операції лікарем-акушер-гінекологом порушено техніку операції "Кесарів розтин" та допущено дефект, що призвів до післяопераційних ускладнень і як наслідок видалення матки", - йдеться у повідомленні.

Дії лікаря-акушер-гінеколога кваліфіковано за ч. 1 ст. 140 КК України, тобто неналежне виконання своїх професійних обов'язків внаслідок несумлінного ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки для пацієнтки у вигляді втрати органу та як наслідок втрати репродуктивної здатності.

Наразі обвинувальний акт відносно обвинуваченої скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування здійснювалося співробітниками Слідчого управління ГУНП у м. Києві.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення