​Гірськолижний відпочинок: купити лижі чи орендувати – «за» і «проти»

Зимовий відпочинок – який він? Ви або намагаєтесь втекти за кордон, аби ліниво засмагати під сонечком, або розсікаєте в горах на лижах або сноуборді. Власне, любителів гірськолижних видів спорту надзвичайно багато в Україні, і не лише тому, що в певний час це стало трендом. Катання на лижах або сноуборді – це заряд енергії, без перебільшення, на весь рік. І що надзвичайно важливо: це можливість розвантажити мозок і позбавитися стресів, які накопичуються в нас протягом року.

Коли катання на лижах тільки входило в моду – переважно користувалися прокатом спорядження: лиж, сноубордів, шоломів, масок, костюмів. Нині прихильники катання на лижах не чекають лише поїздки на гірськолижні курорти в Карпатах. Приміром, кияни на вихідних їздять кататися на Протасів Яр або у Вишгород. То ж коли катаєшся не раз на рік, а частіше – доцільно придбати гірськолижне спорядження. Адже навіть за умови акційних знижок на прокат спорядження, орендувати стає невигідно. То ж лижники потихеньку купують костюми, маски, шоломи, рукавички, а згодом – лижі, черевики тощо.

Насправді, дуже зручно – мати своє. Чому? Ось хоча б наступні причини: ви підбираєте спорядження виключно «під себе»; це дуже важливе питання гігієни; придбати лижі можна краще ніж ті, які продають; не треба буде щоразу звикати до нових, намагатися підлаштовуватися, адже свої ви вже знаєте, і «сюрпризів» точно не виникне; ви не залежите від того, що залишилось у прокаті в наявності, не чекаєте в черзі. Останній момент доцільності – калькулятор. Якщо ви катаєтесь не час від часу, абиколи і абияк, власне спорядження швидко окупиться.

Хтось проти купівлі лиж, адже їх треба тягнути із собою в потяг або літак, а там їх можуть поламати, та й загалом везти великі речі важко. Але не варто за це турбуватися, адже багато хто хитрує – відправляє спорядження через поштові відділення, що дає можливість їхати до місця відпочинку лише з невеличкою валізкою.

То ж виникає важливе питання: як правильно підібрати для себе лижі? І тут починається найцікавіше, адже їх безліч – із різних матеріалів, вони є різних видів, різного рівня жорсткості тощо. Розрізняють лижі для любителів і для професіоналів. На форумах лижники зазначають, що із ростом своєї майстерності треба змінювати лижі, тому через якийсь час вони просто продають через сайти безкоштовних об’яв свої старі лижі, і потім змінюють їх на нові. Але, як ви самі розумієте, не швидко стаєш із любителя профі. І якщо спочатку ви придбаєте лижі для професіоналів, не маючи достатнього досвіду катання, можете отримати травми.

Широкий асортимент високоякісних лиж є в магазині «ЕкстремСтайл» (extremstyle.ua). Лижі та безліч іншого спортивного спорядження в цьому-інтернет магазині за доступною ціною, а каталог дуже зручно складений. То ж якщо ви налаштовані придбати лижі – на чомусь із величезного асортименту точно зупините свій вибір.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення