Глава Білоруського Будинку не перший: з'явилася інформація щодо низки загадкових смертей противників Лукашенка

У вівторок, 3 серпня, керівника "Білоруського Будинку" Віталія Шишова виявили повішеним у Києві. Поліція серед інших розглядає і версію вбивства з інсценуванням самогубства.

Паблік Беларусь головного мозга повідомляє про те, що загиблий Шишов допомагав співвітчизникам, проводив акції проти лукашенківського режиму. Переїхати в Україну Віталій був змушений восени 2020 року - після виходу на гомельські протести в серпні.

За Віталіком стежили. Про ці факти були відповідні повідомлення поліції.

"Нас неодноразово попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в Білорусі про всілякі провокації - аж до викрадення та ліквідації. Віталій усвідомлював, що небезпека реальна", - розповіли знайомі Шишова.

Кого з білоруських активістів знаходили повішеними?

3 вересня 2010 року в себе на дачі знайдено мертвим Олега Бебеніна - білоруського журналіста, керівника «Хартії'97», главу передвиборчого штабу кандидата в президенти Білорусі Андрія Санникова на виборах у 2010 році.

У цьому ж році Бебеніна знаходять повішеним. Генпрокуратура тоді прийшла до висновку, що його смерть настала в результаті самогубства.

28-річний Микита Кривцов зник 12 серпня 2020 року. Його знайшли повішеним у парку в районі вулиці парникових в Мінську. Як заявив місцевий СК, смерть хлопця не носить кримінального характеру. Вранці 11 серпня Кривцов зайшов додому до дружини і сказав, що на нього хочуть повісити організацію масових заворушень, тому йому потрібно сховатися. Більше живим його ніхто не бачив.

Костянтин Шішмаков, директор одного з білоруських музеїв і член виборчої комісії, був знайдений мертвим в лісі після того, як відмовився підписувати протокол голосування і вкидати за Лукашенко 500 підроблених бюлетенів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення